Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord begint Europese campagne in Zilina

Feyenoord begint Europese campagne in Zilina

9 aug 2018, 07:05

ZILINA/ARNHEM (ANP) - Feyenoord begint donderdagavond in het Slowaakse Zilina aan de campagne om de groepsfase van de Europa League te halen. In de derde voorronde wacht een tweeluik met het Nederlands getinte AS Trencín. Vitesse neemt het in diezelfde ronde op tegen het Zwitserse FC Basel.

Feyenoord treft een tegenstander met Rotterdamse invloeden. Zo is trainer Ricardo Moniz bijvoorbeeld een geboren Rotterdammer die een seizoen assistent-trainer was in de Kuip, spelen er vier Nederlanders, onder wie de door Feyenoord opgeleide Joey Sleegers.

Aanvoerder Robin van Persie is er niet bij in Slowakije, waar om 19.00 uur wordt afgetrapt. De spits krijgt rust van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Vitesse begint om 20.00 uur in de Gelredome aan het duel met FC Basel, waar Ricky van Wolfswinkel speelt. De spits bezorgde de Arnhemse club in 2017 de beker, met twee treffers in de finale (2-0).

Basel speelde de laatste jaren veel in de Champions League, vorig seizoen werd de achtste finales bereikt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.