Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord-AZ kort stilgelegd nadat voorwerpen op het veld werden gegooid

Feyenoord-AZ kort stilgelegd nadat voorwerpen op het veld werden gegooid

7 nov 2021, 17:34

Het duel tussen Feyenoord en AZ is voor rust even onderbroken. Scheidsrechter Allard Lindhout legde het spel tijdelijk stil nadat fans van de thuisploeg AZ-doelman Peter Vindahl Jensen met allerlei voorwerpen hadden bekogeld, waaronder blikjes en plastic glazen.

Aanvoerder Owen Wijndal van AZ ergerde zich daar aan en gooide een blikje terug naar de fans achter het doel. Dat leidde weer tot een reactie van supporters van Feyenoord. De stadionspeaker in De Kuip verzocht het publiek om zich te gedragen. Daarna werd het spel weer hervat.

Eerder op de middag werd ook het duel tussen Fortuna Sittard en PSV even onderbroken toen fans van de club uit Eindhoven in de openingsfase vuurwerk op het velde gooiden. De KNVB kondigde onlangs al aan dat het strenger gaat optreden om ongeregeldheden in het betaald voetbal aan te pakken.

Sinds de start van de competitie zijn al herhaaldelijk wedstrijden tijdelijk stilgelegd om met vuurwerk, bier en andere voorwerpen gooiende fans tot bedaren te brengen. De bond gaat over tot hogere straffen, het weren van uitsupporters en het staken van wedstrijden als het aantal incidenten niet minder wordt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.