Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord akkoord met plannen nieuw stadion

Feyenoord akkoord met plannen nieuw stadion

21 dec 2018, 17:47

De kans dat Feyenoord in 2023 in een gloednieuw stadion speelt aan de Nieuwe Maas is fors toegenomen. Zowel voetbalclub Feyenoord als Stadion Feijenoord is vrijdag akkoord gegaan met de opzet van de nieuwbouw.

De laatste maanden zat het vast tussen de gemeente Rotterdam, die ruim 135 miljoen wil steken in stadion en gebiedsontwikkeling, en de voetbalclub. Er zat een gat van miljoenen, maar dat is verdwenen omdat Feyenoord nu 30 miljoen euro extra eigen geld heeft opgehaald.

De architect kan nu beginnen met het definitieve ontwerp voor het nieuwe stadion. Ook kan Feyenoord op zoek naar een bouwer en financiers. Over een jaar moet het ontwerp definitief zijn.

Het nieuwe stadion maakt deel uit van een grote gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid. Er komen scholen, winkels en huizen, kantoren en sportcomplexen. In totaal is die ontwikkeling begroot op 1,5 miljard euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.