Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord-aanvoerder Kökçü doet de regenboog-band niet om tegen AZ

Feyenoord-aanvoerder Kökçü doet de regenboog-band niet om tegen AZ

16 okt 2022, 15:19

Feyenoorder Orkun Kökcü heeft geweigerd om te spelen met de speciale One Love-aanvoerdersband, die symbool staat voor onder meer lhbtiq+-acceptatie. De Turkse middenvelder voelt zich hier vanwege zijn religieuze overtuigingen niet comfortabel bij, zo liet hij weten via de Rotterdamse club. Verdediger Gernot Trauner draagt zondagmiddag tegen AZ de speciale band.

"Ik heb besloten de regenboog aanvoerdersband van deze speelronde niet te dragen. Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat ik respect heb voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur", legt Kökçü uit in bericht op de website van Feyenoord. "Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten."

"Daarom voel ik me er niet comfortabel bij om deze aanvoerdersband te dragen", vervolgt Kökçü. "Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier teleurgesteld over zijn. Dat is absoluut niet mijn bedoeling, al besef ik dat ik dat gevoel met deze woorden wellicht niet direct weg zal kunnen nemen. Maar Ik hoop dat m’n keuze uit religieuze overwegingen ook wordt gerespecteerd", aldus de middenvelder van de Rotterdammers.

De KNVB laat weten dat "iedereen vrij is om mee te doen" aan de actie in het Nederlandse betaalde voetbal, die is opgezet door onder meer spelersvakbond VVCS en de John Blankenstein Foundation. "One Love is een statement vanuit het voetbal vóór verbinding en diversiteit en daarmee tegen alle vormen van discriminatie. Dus niet alleen lhbtiq+-discriminatie. De kleuren van het logo zijn ook geen regenboogkleuren, maar symboliseren afkomst, ras, genderidentiteit en seksuele geaardheid. Uiteindelijk is iedereen natuurlijk vrij om dit uit te dragen", aldus de KNVB.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.