Terug

Volg Vandaag Inside

Ferrari weet het zeker: 'Leclerc had Verstappen gemakkelijk verslagen in Azerbeidzjan'

Ferrari weet het zeker: 'Leclerc had Verstappen gemakkelijk verslagen in Azerbeidzjan'

16 juni 2022, 17:52

De Grote Prijs van Azerbeidzjan van afgelopen zondag is er één om snel te vergeten voor team Ferrari. De auto's van Charles Leclerc en Carlos Sainz vielen namelijk uit tijdens de race en volgens Engineer Iñaki Rueda had Leclerc Max Verstappen makkelijk kunnen verslaan.

De Nederlander profiteerde optimaal van de dubbele pech bij zijn rivalen van Ferrari. Leclerc moest na 21 van de 51 ronden op het stratencircuit van Bakoe opgeven met een kapotte motor. De Monegask lag op dat moment aan de leiding. Sainz moest na 10 ronden zijn Ferrari al aan de kant parkeren met een kapot remsysteem.

Rueda, sport- en strategiedirecteur bij het Scuderia Ferrari Formula One-team, stelt dat de data laat zien dat Ferrari de bovenliggende partij was in Azerbeidzjan. 'Tijdens de virtual safety car-periode stonden we gelijk klaar om Charles naar binnen te halen, waarmee we veel tijd wonnen ten opzichte van Red Bull', zegt Rueda in gesprek met RaceFans.

'Zij wilden juist zo lang mogelijk doorrijden op de medium banden, maar de degradatie van die band was erg hoog. Helaas moest Charles na 11 rondes op de harde band afhaken met een motorprobleem. Onze simulaties laten zien dat Charles de race met gemak had gewonnen van Verstappen, mits er niet nog een virtual safety car periode was geweest', aldus Rueda.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.