Terug

Volg Vandaag Inside

Ferrari beschikt over veruit de minst betrouwbare motor van dit seizoen

Ferrari beschikt over veruit de minst betrouwbare motor van dit seizoen

19 juli 2022, 10:40

Ferrari staat momenteel tweede achter Red Bull in het teamklassement van dit Formule 1-seizoen, maar de Italiaanse motoren zijn wel de meest instabiele power units van het hele veld. Dat blijkt uit onderzoek van het Italiaanse Formula Passion.

Hoewel de bolides van Charles Leclerc en Carlos Sainz veel snelheid en vermogen tonen, hebben ze van alle power units ook de minste kilometers afgelegd. Haas en Alfa Romeo, de twee andere teams met Ferrari-motoren, staan op plek negen en acht.

De teams met de meeste kilometers zijn McLaren, Aston Martin en Mercedes. Deze drie teams zijn voorzien van een Mercedes-power unit. De Honda-motor van Max Verstappen staat momenteel op de vijfde positie. De Red Bull-bolides legden vooralsnog 5.970 kilometer af.

Overzicht afgelegde kilometers per team:

  1. McLaren - 6.367 kilometer

  2. Aston Martin - 6.310 kilometer

  3. Mercedes - 6.264 kilometer

  4. Alpine - 6.095 kilometer

  5. Red Bull Racing - 5.970 kilometer

  6. AlphaTauri - 5.840 kilometer

  7. Williams - 5.822 kilometer

  8. Haas - 5.586 kilometer

  9. Alfa Romeo - 5.349 kilometer

  10. Ferrari - 5.280 kilometer

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.