Terug

Volg Vandaag Inside

'Ferguson bood Ronaldo aan bij Barcelona'

'Ferguson bood Ronaldo aan bij Barcelona'

19 apr 2020, 11:45

In de zomer van 2009 verruilde Cristiano Ronaldo Manchester United voor Real Madrid. Ramón Calderón was in die tijd voorzitter van de 'Koninklijke' en daardoor betrokken bij de onderhandelingen met Sir Alex Ferguson.

'Het klopt dat ik in mijn tijd als voorzitter in 2007 en 2008 al bezig was met de operatie Ronaldo. Ik heb het akkoord met hem gesloten. De onderhandelingen met Ferguson verliepen moeizaam, omdat ze hun speler natuurlijk niet kwijt wilden. Maar hij was duidelijk over de afspraak die hij met me was aangegaan', zegt Calderón terug tegenover Al Mayadeen.

Ronaldo wilde vanaf het eerste moment al naar Real Madrid, maar Ferguson had andere plannen volgens Calderón. 'Ferguson wilde hem eigenlijk niet laten vertrekken en helemaal niet naar Real Madrid. Hij mag de club niet, omdat Real meer prijzen won dan hij ooit bereikt heeft, ondanks dat hij met Manchester United ook veel prijzen won. Ferguson heeft hem daarom bij Barcelona aangeboden', vertelt Calderón.

'Barcelona was natuurlijk enorm blij. Cristiano was echter heel duidelijk en vertelde dat hij al akkoord was met Real Madrid. Dat hebben we laten ondertekenen in een document. Om twijfels te voorkomen werd er een clausule toegevoegd zodat de partij die deze overeenkomst verbrak, dertig miljoen euro moest betalen aan de andere partij', onthult de ex-voorzitter van Real Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.