Terug

Volg Vandaag Inside

Fenerbahçe vecht zich terug tegen Anderlecht

Fenerbahçe vecht zich terug tegen Anderlecht

25 okt 2018, 23:19

BRUSSEL (ANP) - Fenerbahçe is in de groepsfase van de Europa League aan een tweede nederlaag ontsnapt. Het elftal van de Nederlandse trainer Phillip Cocu kwam in de uitwedstrijd tegen Anderlecht kort na rust met 2-0 achter, maar pakte toch nog een punt: 2-2.

In dezelfde groep ging Spartak Trnava in eigen stadion onderuit tegen Dinamo Zagreb: 1-2. Dinamo gaat na drie van de zes speelronden met negen punten aan de leiding. Fenerbahçe heeft vier punten, Spartak Trnava drie en Anderlecht één.

Zakaria Bakkali maakte beide doelpunten voor Anderlecht. De Belg debuteerde in 2013 onder leiding van Cocu in het eerste elftal van PSV. Bakkali opende donderdag in de 35e minuut met een schot in het dak van het doel de score. Kort na de pauze verdubbelde de nu 22-jarige aanvaller de voorsprong met een fraai geplaatst schot met links.

Fenerbahçe kreeg hulp van Pieter Gerkens. De middenvelder speelde de bal in de 53e minuut zo in de richting van Michael Frey. De Zwitser scoorde van dichtbij. Vier minuten later was het via aanvoerder Hasan Ali Kaldirim gelijk.

Cocu kon een nederlaag niet gebruiken. De oud-international wacht in de Turkse competitie al een maand op een overwinning. Fenerbahçe staat na negen speelronden op de vijftiende plaats. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen nummer negen Ankaragücü.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.