Terug

Volg Vandaag Inside

Fenerbahçe-fans scanderen naam Poetin in duel met Dinamo Kiev

Fenerbahçe-fans scanderen naam Poetin in duel met Dinamo Kiev

28 juli 2022, 09:08

Fans van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe hebben woensdag met hun gedrag de zege van Dinamo Kiev op hun club in de voorronde van de Champions League overschaduwd. Op filmpjes op social media is te zien en te horen hoe een deel van de aanhangers van de thuisclub de naam van de Russische president Vladimir Poetin scandeert. De club en de Europese voetbalbond UEFA moeten nog reageren op het voorval.

Op beelden van de 'Vladimir Poetin' zingende fans kwamen veel reacties op social media. "Dit gedrag is betreurenswaardig", zei Dinamo Kiev-coach Mircea Lucescu tegen de Turkse krant Fanatik. Uit protest was de 76-jarige Roemeense coach na de wedstrijd niet komen opdagen op de persconferentie. "Op het veld verliep alles zoals gepland, maar op dergelijke uitlatingen van fans op de tribunes hadden we niet gerekend." Fenerbahçe-coach Jorge Jesus wilde niet reageren op het voorval.

De Oekraïense recordkampioen plaatste zich voor de derde kwalificatieronde van de Champions League via een 2-1-overwinning in Istanbul, pas bereikt na verlenging. Arbiter Massimiliano Irrati deelde liefst veertien gele kaarten uit, eerlijk verdeeld over beide teams. Eén speler van Fenerbahçe, Ismail Yuksek, kreeg er twee en moest in de 53e minuut met rood naar de kant. De 'thuiswedstrijd' van Dinamo Kiev, vanwege de oorlogssituatie gespeeld in de Poolse stad Lodz, was in 0-0 geëindigd. Dinamo Kiev, dat sinds de Russische inval in Oekraïne alleen nog vriendschappelijke duels speelde, treft in de volgende ronde Sturm Graz uit Oostenrijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.