Terug

Volg Vandaag Inside

Felle kritiek op tweet van Jeroen Grueter: 'En je gaat misschien wel gewoon naar Qatar?!'

Felle kritiek op tweet van Jeroen Grueter: 'En je gaat misschien wel gewoon naar Qatar?!'

5 juli 2022, 11:26

NOS-commentator Jeroen Grueter heeft veel kritiek gekregen op een tweet die hij plaatste na de overwinning van Dylan Groenewegen in de Tour de France. Op Twitter regende het negatieve reacties en ook oud-wielrenner Thomas Dekker was in De Avondetappe niet te spreken over de tweet.

Groenewegen won afgelopen zondag de derde etappe van de Tour de France. Hij had in 2019 voor het laatst een Tour-etappe gewonnen. In 2020 veroorzaakte Groenewegen een ongeval in een massasprint in de Ronde van Polen, met Fabio Jakobsen als slachtoffer. Dat leverde hem een schorsing van negen maanden op, tal van bedreigingen en een juridisch nasleep.

Na de overwinning van Groenewegen afgelopen zondag plaatste Jeroen Grueter op Twitter: 'Deze Tourdag slaan we verder maar over.' Het leverde hem op Twitter veel negatieve reacties op, en ook oud-wielrenner Thomas Dekker was in De Avondetappe niet te spreken over de Tweet.

'Dan zakt mijn broek echt af,' aldus Dekker. 'Dan denk ik: je bent volgens mij voetbal- en zwemcommentator. Je gaat volgend jaar misschien wel gewoon naar Qatar, waar verschrikkelijke dingen gebeuren. Als je dit veroordeelt, dan kun je alles wel veroordelen in het leven. Ik kan best begrijpen dat je niet staat te springen of te juichen, maar als je het grotere plaatje ziet van deze jongen (Groenewegen, red.)... Hij heeft één fout gemaakt in het heetst van de strijd, daar is hij voor gestraft, en dan is hij terug in de Tour de France en wint hij een rit, en dan plaats je zo'n tweet. Dat komt toch wel in de buurt van misgunnen.'

Grueter reageert

Op Twitter heeft Grueter inmiddels zijn excuses aangeboden: 'De afgelopen dagen heb ik gemerkt dat mijn vorige tweet voor veel wrevel en ongemak heeft gezorgd. Helaas is de inhoud door een gebrek aan context vileiner overgekomen dan de bedoeling was. Mijn excuses aan degenen die er aanstoot aan nemen of persoonlijk door zijn geraakt.' Ook die tweet op veel negatieve reacties rekenen. Zo schrijft Alex: 'Nee Jeroen, zo werkt het natuurlijk niet. Of je biedt je oprechte excuses aan, of je blijft bij je mening. Dit slappe halve 'ik ben geschrokken van de ophef tweetje' is natuurlijk net niks.' Patricius Rossi laat weten: 'Zeker een journalist moet nadenken wat hij schrijft op Twitter. Het kwaad is al geschied en nu iets recht proberen te praten wat krom is vind ik van je tegenvallen. Benieuwd naar je context.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.