Terug

Volg Vandaag Inside

Felle kritiek op eerste helft Oranje: 'Het lijkt eigenlijk nergens op'

Felle kritiek op eerste helft Oranje: 'Het lijkt eigenlijk nergens op'

6 juni 2021, 19:02

Het Nederlands elftal leidt in zijn laatste oefenduel in aanloop naar het EK na 45 minuten met 1-0 tegen Georgië, maar weet nog niet veel indruk te maken. Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk zijn in hun analyse in de rust bij de NOS dan ook niet mild voor Oranje.

'Het Nederlands elftal voetbalt in het systeem met vijf verdedigers als een kind dat voor de eerste keer gaat fietsen zonder zijwieltjes. Het lijkt eigenlijk nergens op,' is de mening van Van Hooijdonk.

Theo Janssen sluit zich bij zijn collega-analist aan: 'Hij heeft gelijk. Als je kijkt hoe we opbouwen en waar mensen positie kiezen... Iedereen doet maar wat eigenlijk.' Van Hooijdonk zag dat Marten de Roon geen sterke indruk maakte: 'Als De Roon veel aan de bal is, moet je hem eigenlijk wisselen. Omdat je hem niet nodig hebt. Hij zal ballen afpakken, maar hij levert ze ook allemaal in.'

De analist, die wel positieve woorden over had voor Daley Blind, heeft dan ook een duidelijk advies voor bondscoach Frank de Boer: 'Snel nog 45 minuten in een 4-3-3-systeem gaan voetballen. We kunnen de conclusie wel trekken: dit geeft nul houvast voor de eerste wedstrijd tegen Oekraïne.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.