Terug

Volg Vandaag Inside

Federer vormt in afscheidswedstrijd duo met Nadal

Federer vormt in afscheidswedstrijd duo met Nadal

22 sep 2022, 14:00

Roger Federer speelt vrijdag definitief zijn afscheidswedstrijd bij de Laver Cup aan de zijde van zijn Spaanse rivaal Rafael Nadal. De twee treden in het dubbelspel voor Team Europa aan tegen de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe van Team Wereld. Dat heeft de organisatie van de Laver Cup donderdag bekendgemaakt.

De 41-jarige Federer had al laten weten dat hij graag met Nadal zijn laatste partij wilde spelen, maar het was nog niet duidelijk of hij fit genoeg was om aan te treden. Vanwege zijn aanhoudende knieproblemen moest hij het enkelspel bij de Laver Cup al laten schieten. De Zwitserse tennislegende kondigde vorige week zijn afscheid aan. Hij won in zijn loopbaan twintig grandslamtitels.

Nadal kijkt uit naar een "onvergetelijk" dubbelspel met Federer. "Het zal een historisch moment zijn. Een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste speler in mijn tennisloopbaan gaat weg. Uiteindelijk zal dit moment moeilijk zijn. Maar ik ben vooral super enthousiast en dankbaar om met hem te spelen", aldus de Spanjaard.

Federer noemde Nadal zijn lastigste rivaal tijdens zijn loopbaan. "Ik denk dat het een mooie boodschap is voor de sport en misschien zelfs daarbuiten, dat we elk zo'n carrière hebben gehad en eruit komen met een goede verstandhouding. Daarom denk ik dat het geweldig zou zijn samen met hem mijn laatste wedstrijd te spelen", zei hij woensdag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.