Terug

Volg Vandaag Inside

FC Volendam neemt na twee jaar afscheid van Eredivisie na nederlaag tegen Ajax

5 mei 2024, 16:25

FC Volendam is na twee jaar gedegradeerd uit de Eredivisie. De club kan zich na de thuisnederlaag tegen Ajax (1-4) niet meer handhaven in de laatste twee speelronden van de competitie.

Kenneth Taylor schoot Ajax in de 22e minuut naar 0-1. Chuba Akpom trof in de 59e minuut doel en Brian Brobbey en opnieuw Taylor lieten de bezoekers verder uitlopen (0-4). De ingevallen Benaissa Benamar bepaalde in de slotfase de eindstand namens de thuisploeg.

FC Volendam is na Vitesse de tweede club die rechtstreeks degradeert uit de Eredivisie. De uiteindelijke nummer 16 van de Eredivisie strijdt na het reguliere seizoen in de play-offs tegen degradatie.

FC Volendam promoveerde in 2022 na dertien jaar naar de Eredivisie en eindigde vorig seizoen als veertiende. Na een bewogen jaar zakt de club toch weer af naar de Keuken Kampioen Divisie.

Voorzitter Jan Smit vertrok begin dit jaar bij Volendam na een conflict met de raad van commissarissen. Het zogenoemde Team Jonk, onder aanvoering van Wim Jonk, koos de kant van de bekende zanger en stapte op.

Ook trainer Matthias Kohler besloot FC Volendam te verlaten. Regillio Simons volgde hem op, maar de vader van international Xavi ontbrak tegen Ajax omdat hij ziek was. Hij werd vervangen door Michael Dingsdag, die vanaf de bank zag dat Volendam opnieuw veel tekortschoot.

René van der Gijp sprak zich onlangs in Vandaag Inside uit over Ajax-target Graham Potter: "Hij heeft Chelsea in zes maanden tijd 92 miljoen euro gekost." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.