Terug

Volg Vandaag Inside

FC Volendam eist geld van Wim Jonk: club spant arbitragezaak aan

FC Volendam eist geld van Wim Jonk: club spant arbitragezaak aan

29 jan 2024, 16:57

FC Volendam heeft een spoedarbitragezaak aangespannen tegen de vertrokken technisch manager Wim Jonk en hoofdtrainer Matthias Kohler. Zij zouden zijn opgestapt zonder zich aan een opzegtermijn te hebben gehouden.

FC Volendam eist een schadevergoeding. De KNVB meldt dat de arbitragezaak op 7 februari dient. Technisch manager Jonk, directeur opleidingen Ruben Jongkind, technisch directeur Jasper van Leeuwen en trainer Kohler verklaarden zich op 1 december solidair met de ontslagen voorzitter Jan Smit. Ze ondertekenden een verklaring met als kop "Wij stappen op bij FC Volendam. Wij gaan stoppen bij FC Volendam."

Kohler zat op 2 december tegen PEC Zwolle nog wel op de bank bij FC Volendam. Maar ook hij stapte later op bij de huidige 17 van de Eredivisie. Jaap Veerman leidde de raad van commissarissen van FC Volendam toen Smit moest vertrekken. Hij is inmiddels voorzitter van de club en wil niet op de arbitragezaak reageren. "Na overleg met Steven Palm, onze advocaat, hebben we besloten niet te reageren zolang de zaak onder een arbiter is", laat hij weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.