Terug

Volg Vandaag Inside

FC Utrecht: wangedrag in uitvak in Arnhem absolute schande

FC Utrecht: wangedrag in uitvak in Arnhem absolute schande

7 nov 2021, 19:43

De directie van FC Utrecht heeft in harde bewoordingen het wangedrag van de eigen aanhang veroordeeld tijdens de verloren wedstrijd tegen Vitesse in Arnhem (2-1). Kort na de rust gooiden fans van de bezoekende club vanuit het uitvak met brandend vuurwerk dat onder meer op het veld belandde. De arbitrage moest het duel ruim 5 minuten stilleggen.

"FC Utrecht spreekt absolute schande van het wangedrag. De club gaat harde straffen opleggen aan de raddraaiers", meldt de clubleiding op de website.

"Een absoluut dieptepunt deze misdragingen van een gedeelte van het uitvak rondom Vitesse", vult algemeen directeur Thijs van Es aan. "Wij vinden het schandalig dat er massaal vuurwerk gegooid is in de richting van het veld, daar waar mensen zaten en spelers stonden. Het mag duidelijk zijn dat dit in niets is waar FC Utrecht voor staat. Dit is het tegenovergestelde van het steunen van het team en onze club."

FC Utrecht kondigt strenge maatregelen aan. "Alles staat op beeld, wij hebben de beelden inmiddels al ontvangen van onze collega’s van Vitesse en gaan harde straffen opleggen aan de verantwoordelijken. Verder willen wij vanuit onze club onze excuses aanbieden voor het wangedrag van de minderheid in het uitvak, die zich supporter wil noemen van onze club", aldus Van Es.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.