Terug

Volg Vandaag Inside

FC Utrecht verslaat AZ in lege Galgenwaard

FC Utrecht verslaat AZ in lege Galgenwaard

1 aug 2020, 21:34

FC Utrecht heeft in het eerste duel tussen twee eredivisieclubs van de zogenoemde 'Eredivisie Comeback' AZ met 1-0 verslagen. De Zweed Simon Gustafson maakte al in de negende minuut het doelpunt, op aangeven van Gyrano Kerk.

FC Utrecht - AZ was het eerste duel van de drukke maand augustus, waarin eredivisieclubs zich door middel van onderlinge duels voorbereiden op het nieuwe seizoen. In de Galgenwaard werden geen toeschouwers toegelaten en golden strenge coronaregels.

FC Utrecht speelde een uur in dezelfde formatie, terwijl AZ in de tweede helft met elf nieuwe namen het veld op kwam. FC Utrecht-keeper Maarten Paes was de enige speler die de hele wedstrijd speelde. Bij AZ ontbraken Calvin Stengs en Myron Boadu, omdat beiden nog niet fit genoeg zijn.

Over zes weken, op zaterdag 12 september, treffen FC Utrecht en AZ elkaar weer. Dan openen de clubs het nieuwe seizoen in de eredivisie.

Voor AZ was het de tweede nederlaag in de voorbereiding. Vorige week verloren de Alkmaarders thuis van de Belgische club Genk (0-1).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.