Terug

Volg Vandaag Inside

FC Utrecht stunt en bezorgt Ajax eerste competitienederlaag van het seizoen

FC Utrecht stunt en bezorgt Ajax eerste competitienederlaag van het seizoen

3 okt 2021, 16:26

Ajax heeft voor het eerst dit kalenderjaar een competitiewedstrijd in eigen stadion verloren. FC Utrecht beëindigde de lange ongeslagen reeks van het elftal van trainer Erik ten Hag: 0-1. FC Twente was in december 2020 de laatste ploeg die in de Eredivisie van Ajax wist te winnen in de Johan Cruijff ArenA (1-2).

Ondanks de nederlaag gaat Ajax de komende interlandperiode wel in als koploper, al zijn de verschillen bovenin niet groot meer. FC Utrecht heeft 2 punten minder dan de Amsterdammers. Het puntenverlies maakt de komende topper tussen Ajax en PSV (24 oktober) extra interessant.

Ten Hag gaf tegen FC Utrecht het vertrouwen aan David Neres. De Braziliaanse buitenspeler moet dit seizoen zijn landgenoot Antony en Steven Berghuis voor zich dulden op de positie van rechtsbuiten, al is Berghuis sinds een aantal weken naar de positie van aanvallende middenvelder verhuisd.

Neres had de score al na enkele minuten kunnen openen, maar hij had te veel tijd nodig. In de 8e minuut volgde een grote kans voor Sébastien Haller, maar de Franse spits tikte de bal over. Utrecht had het tactisch goed voor elkaar en gaf voor rust verder weinig weg aan Ajax, waar meerdere spelers niet hun gebruikelijke niveau haalden.

Ten Hag zag het na rust nog een kwartier aan. Op het moment dat Daley Blind, Davy Klaassen en Antony klaarstonden om Nicolás Tagliafico, Ryan Gravenberch en Neres te vervangen, leek Ajax de score te openen. Doelman Maarten Paes onderscheidde zich met drie reddingen achter elkaar, twee keer na een schot van Haller en één keer bij een poging van Tadic.

Met de drie nieuwelingen nam de druk op het doel van Utrecht toe. Klaassen kopte kort na zijn invalbeurt de bal net over.

Utrecht hield stand en sloeg zelf in een counter toe. Oud-Ajacied Django Warmerdam schoot de bal in de 77e minuut laag in de hoek achter Remko Pasveer.

Een slotoffensief van Ajax leverde niets op. Zo scoorden de Amsterdammers voor het eerst niet in een competitiewedstrijd sinds oktober vorig jaar. Toen was FC Groningen met 1-0 te sterk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.