FC Utrecht stelt kampioensduel van Ajax voorlopig uit na gelijkspel in Amsterdam

22 apr 2021, 20:42

Ajax is er niet in geslaagd het thuisduel met FC Utrecht winnend af te sluiten. De koploper van de Eredivisie bleef steken op een gelijkspel (1-1).

Ajax heeft het door puntenverlies niet meer in eigen hand of het zondag al kampioen wordt op de geboortedag van Johan Cruijff. De Amsterdammers mogen zondag alleen al feestvieren als ze AZ verslaan en PSV zaterdag niet in eigen stadion van FC Groningen wint.

Simon Gustafson schoot FC Utrecht in de 13e minuut op voorsprong. Hij benutte een strafschop, nadat Nicolás Tagliafico de snelle Gyrano Kerk onderuit had gegleden. Ajax kwam in de 70e minuut op gelijke hoogte door een treffer van Edson Álvarez.

Even voor de treffer van Álvarez werd een doelpunt van Davy Klaassen vanwege buitenspel afgekeurd. Het leek er op dat Mark van der Maarel nog net achter Klaassen stond maar de videoscheidsrechter zag dat anders.