Terug

Volg Vandaag Inside

FC Utrecht schakelt AZ na verlenging uit in bekertoernooi

FC Utrecht schakelt AZ na verlenging uit in bekertoernooi

7 feb 2023, 00:00

FC Utrecht heeft AZ uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB-beker. In Alkmaar won de formatie van de Deense trainer Michael Silberbauer na verlenging met 2-1 van de titelkandidaat in de Eredivisie.

Hoewel AZ de beste kansen had, kwam FC Utrecht op voorsprong. De opgekomen verdediger Nick Viergever verraste doelman Mathew Ryan in de 58e minuut met een lob, die misschien wel als voorzet was bedoeld. Kort na zijn doeltreffende actie viel Viergever geblesseerd uit.

Voor rust had AZ meerdere mogelijkheden gekregen om op voorsprong te komen. De beste was voor Sven Mijnans, die in de basis stond bij AZ. De van Sparta Rotterdam overgekomen speler debuteerde het afgelopen weekeinde al als invaller in de competitiewedstrijd tegen Volendam (1-1). De nieuweling schoot in de rebound echter over, nadat Vasilis Barkas in het Utrechtse doel een schot van Tijjani Reijnders niet onder controle had gekregen. Bij pogingen van Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson greep Barkas wel goed in.

Vervolgens kwamen de minuten van Karlsson. In de 86e minuut miste hij een strafschop, amper een minuut later schoot hij fraai raak na een voorzet van Jens Odgaard. In de verlenging zette Naoki Maeda FC Utrecht opnieuw op voorsprong. De Japanner rondde beheerst af, na een fraaie pas van Sean Klaiber.

AZ en FC Utrecht speelden anderhalve week geleden in de competitie ook al tegen elkaar. Toen eindigde het duel in 5-5.

Het duel werd kort voor tijd heel even stilgelegd omdat de Utrechtse doelman Barkas vanaf de tribunes werd bekogeld met voorwerpen. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte om stil te staan bij de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.