Terug

Volg Vandaag Inside

FC Utrecht boekt ondanks corona vergelijkbare omzet

FC Utrecht boekt ondanks corona vergelijkbare omzet

8 dec 2020, 17:28

FC Utrecht heeft in het boekjaar 2019-2020, ondanks de impact van het coronavirus, een vergelijkbare omzet geboekt als een jaar eerder. De opbrengsten bedroegen 20,1 miljoen euro, tegenover 20,2 miljoen euro een jaar eerder. De Utrechters hebben een positief eigen vermogen van 67.000 euro.

'De omzet van het afgelopen seizoen is, ondanks de coronapandemie, vergelijkbaar met die van de vorige jaargang. Dat is voor een belangrijk deel dankzij een hogere bezettingsgraad bij de wedstrijden die gespeeld zijn. De operationele kosten hebben we weten te beheersen en zijn lager uitgekomen dan het jaar ervoor', aldus financieel directeur Edo Keuning.

'Tevens waren er onverwachte transferopbrengsten. Die hebben, samen met de omzet en de lage kosten, ertoe geleid dat we betere resultaten hebben geboekt dan begroot. Wij hebben veel vertrouwen in de financiële basis van FC Utrecht en het resultaat van het komend seizoen.' De bezettingsgraad bij de thuiswedstrijden was gemiddeld 79 procent en het transferresultaat bedroeg 3,6 miljoen euro.

Nieuwe aandeelhouders hebben geld gestoken in de club, wat ertoe heeft geleid dat een negatief eigen vermogen van 7,8 miljoen euro is veranderd in een positief eigen vermogen van 67.000 euro.

FC Utrecht sprak voor dit seizoen het doel uit de traditionele top 3 - Ajax, PSV, Feyenoord - aan te vallen. De club staat voorlopig negende met 12 punten uit tien duels.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.