Terug

Volg Vandaag Inside

FC Utrecht bestraft wangedrag van supporters met stadionverboden

FC Utrecht bestraft wangedrag van supporters met stadionverboden

6 sep 2022, 10:00

FC Utrecht heeft heel wat supporters opgespoord die tijdens de wedstrijden Fortuna Sittard-FC Utrecht en FC Utrecht-Ajax voor ongeregeldheden en onrust zorgden. Ze zijn vrijwel allemaal aangemeld voor een stadionverbod. Dat meldt de club op de website.

Bij de meest recente wedstrijd, die tussen Fortuna en Utrecht, werd vuurwerk gegooid richting de spelers van de Utrechtse club. "Er zijn vijf personen in beeld voor het afsteken van vuurwerk en daarnaast een persoon voor het faciliteren van de vuurwerkactie. Deze personen worden geïdentificeerd en zullen aangemeld worden voor een stadionverbod", schrijft de club. Ook is er één persoon geïdentificeerd voor het gooien van bier op het veld. Ook die persoon krijgt een stadionverbod.

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax moest worden stilgelegd nadat er een vuurwerkbom richting Ajax-doelman Remko Pasveer werd gegooid. De vuurwerkgooier is opgepakt en wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. FC Utrecht heeft daarnaast vier personen een stadionverbod opgelegd voor onder meer discriminerende spreekkoren. Zij zijn tevens bij voetbalbond KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod. De club doelt daarmee op de oerwoudgeluiden die te horen waren na een doelpunt van Ajacied Brian Brobbey. "Voor drie andere personen gaat bekeken worden door FC Utrecht wat hun straftraject gaat worden, voor het plegen van diverse strafbare feiten in het stadion. Tot slot heeft de persoon die na afloop van de wedstrijd tegen Ajax (onrechtmatig) het veld betrad een stadionverbod opgelegd gekregen."

Algemeen directeur Thijs van Es meldt dat de club zich schaamt voor de gebeurtenissen. "Een wedstrijd van FC Utrecht, uit en thuis, zou een uitje moeten zijn voor iedereen en een plek waar íedereen zich welkom zou moeten voelen", zegt van Es. "Dat is het niet geweest afgelopen twee wedstrijden, waarvoor wij onze excuses aanbieden aan eenieder die zich niet welkom of veilig heeft gevoeld, waaronder een van onze spelers. De maat is vol. Er is een grens bereikt en overschreden, we zijn dit gedrag zat. Deze raddraaiers willen en gaan we weren, dit heeft niets met support te maken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.