Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente verslaat FK Cukaricki en plaatst zich voor play-offs Conference League

FC Twente verslaat FK Cukaricki en plaatst zich voor play-offs Conference League

11 aug 2022, 20:53

FC Twente heeft in de voorronde van de Conference League opnieuw gewonnen van FK Cukaricki uit Servië. In de Veste van Enschede werd het 4-1 voor de formatie van trainer Ron Jans, die het alleen in het begin van de ontmoeting even moeilijk had. FC Twente had het eerste duel al met 3-1 gewonnen. In de play-offs speelt de club nu tegen het Italiaanse Fiorentina.

Alleen in de openingsfase stond FC Twente onder druk. Dat leidde tot kansen en zowaar tot de openingstreffer van Cukaricki. In de 7e minuut kon Luka Adzic, geheel vrijstaand in de buurt van doelman Lars Unnerstall, de 0-1 voor zijn rekening nemen.

De thuisclub herstelde zich snel. Zo'n 10 minuten later zorgde Robin Pröpper voor de gelijkmaker. De centrale verdediger kon bij de 'tweede paal' intikken, nadat de Servische verdediging mistastte na een vrije trap van Gijs Smal.

Na ruim een half uur nam FC Twente de leiding. Michel Vlap scoorde met het hoofd, na een voorzet van Daan Rots. Ook Rots zelf, Vlap en Joshua Brenet kregen voor de rust nog mogelijkheden op een treffer voor de thuisclub.

Pas in de slotfase liep de formatie uit Enschede verder uit, na een wat tegenvallend tweede deel. Invaller Christos Tzolis schoot raak, na een assist van Vlap. In blessuretijd maakte de Griek ook nog zijn tweede, door de bal fraai in de bovenhoek te knallen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.