Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente steviger op derde plaats na zege op Fortuna Sittard

6 apr 2024, 23:09

FC Twente kan een ticket voor de voorronden van het nieuwe seizoen in de Champions League nauwelijks meer ontgaan. De nummer 3 van de Eredivisie uit Enschede was voor eigen publiek te sterk voor Fortuna Sittard (2-0). De voorsprong op het als vierde geklasseerde AZ bedraagt nu 8 punten.

FC Twente heeft een achterstand van 6 punten op Feyenoord, de nummer 2 van de Eredivisie die zondag nog tegen Ajax speelt. De beste twee ploegen van de competitie plaatsen zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi van de nieuwe Champions League. De nummer 3 mag aan de voorronden deelnemen.

FC Twente had het voor rust best lastig met Fortuna Sittard. De thuisploeg werd pas sterker nadat het met een man meer op het veld stond. Verdediger Rodrigo Guth van de Limburgers werd in de 35e minuut met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Michel Vlap dacht in de 52e minuut de bevrijdende openingstreffer voor de thuisploeg te maken. Hij vierde zijn eerste competitietreffer na 189 dagen, na een doelpunt op 30 augustus vorig jaar tegen sc Heerenveen. Maar de arbitrage oordeelde even later dat verdediger Sadik Fofana van Fortuna Sittard de bal zo van richting had veranderd dat het een eigen doelpunt was.

Na die treffer was het verzet van Fortuna Sittard gebroken. Daan Rots schoot eerst nog op de paal namens FC Twente. Ricky van Wolfswinkel bepaalde even later de eindstand op aangeven van de ingevallen Carel Eiting.

Zondagmiddag komt de concurrent van FC Twente in actie, Feyenoord neemt het in De Kuip op tegen Ajax. René zei in Vandaag Inside dat hij verwacht dat de Rotterdammers ook een overwinning boeken: "Ik zie nul mogelijkheden voor Ajax tegen Feyenoord." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.