Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente neemt na rellen in Enschede geen fans mee naar uitduel met Hammarby IF

31 juli 2023, 12:10

FC Twente neemt toch geen supporters mee naar de uitwedstrijd van donderdag tegen het Zweedse Hammarby IF in de tweede voorronde van de Conference League. De club zegt die beslissing te hebben genomen omdat het nieuwe informatie heeft gekregen over de veiligheid van 1500 fans die naar Stockholm zouden reizen.

"Deze informatie in combinatie met de ongeregeldheden van afgelopen donderdag binnen en buiten ons stadion hebben voor dit nieuwe inzicht gezorgd", laat algemeen directeur Paul van de Kraan weten. "Het is een ontzettend moeilijke en zware beslissing, maar we vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en gedwongen zijn tot dit besluit. We realiseren ons heel goed dat het voor velen een grote teleurstelling is, omdat zij zich al weken verheugen op deze Europese trip en de reis al hebben geboekt."

FC Twente won afgelopen donderdag de thuiswedstrijd tegen de Zweedse club met 1-0. Hooligans van de club uit Enschede bestormden vlak na het laatste fluitsignaal de hoofdtribune en gingen daar op de vuist met zo'n tweehonderd fans van de bezoekers. Ook buiten het stadion vochten fans van beide clubs met elkaar.

Van de Kraan, die zelf ook niet naar Stockholm gaat, twijfelde vrijdag al of FC Twente met fans naar Zweden moest reizen. "De veiligheid van onze supporters staat altijd voorop", zei de directeur, die zaterdag alsnog groen licht gaf. "Op basis van de informatie die we op dit moment hebben van alle betrokken partijen is naar voren gekomen dat je af kunt reizen naar Stockholm", liet hij aan de fans van zijn club weten. "Wel doen we allemaal met klem een beroep op je: draag géén zichtbare rode kleding of accessoires, draag géén zichtbare FC Twente(supporters-)kleding of accessoires, draag géén zichtbare (Ultras-) Vak-P-kleding of accessoires en begeef je niet in grote groepen en verplaats je niet in grote groepen tegelijk door de stad."

Hooligans van Hammarby IF kondigden de afgelopen dagen op internet aan dat fans van FC Twente niet welkom waren in Stockholm. Van de Kraan zegt dat FC Twente de 1500 fans met een kaartje voor het duel in Zweden gedeeltelijk tegemoetkomt. "De tegemoetkoming bedraagt uiteraard de teruggave van de kosten van de toegangskaart, maar ook vergoedt de club tot een maximum van 100 euro de kosten van het vliegticket en tot een maximum van 50 euro de kosten van een eventuele overnachting."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.