Terug

Volg Vandaag Inside

Algemeen directeur FC Twente neemt afscheid na 4,5 maand: 'Ik ben er trots op'

Algemeen directeur FC Twente neemt afscheid na 4,5 maand: 'Ik ben er trots op'

18 nov 2021, 10:52

FC Twente heeft na 4,5 maand alweer afscheid genomen van algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth. De 61-jarige Brüggenwirth begon op 1 juli in Enschede als opvolger van Paul van der Kraan, die een maand later vertrok, maar volgens beide partijen bleek al snel dat er sprake was van een 'mismatch'.

"We hebben samen geconcludeerd dat er geen juiste match is en die moet er natuurlijk wel zijn", zegt voorzitter Dennis Schipper van de raad van commissarissen. "Daarom hebben we van weerskanten de beslissing genomen niet met elkaar door te gaan."

Brüggenwirth komt uit de media- en reclamewereld. Zo was hij jaren directeur van Radio 538. Hij stapte afgelopen zomer zonder voetbalachtergrond als directeur binnen bij Twente. Brüggenwirth kwam naar eigen zeggen tot de conclusie dat hij echter niet de juiste man voor die functie was. "Bij de ambities van FC Twente passen andere specialisten. Ik ben er trots op, weliswaar kort, deel uitgemaakt te hebben van deze mooie club en wens iedereen veel succes."

FC Twente, de nummer 6 van de Eredivisie, gaat nu weer op zoek naar een nieuwe algemeen directeur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.