Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente moet boeten voor bestorming veld

FC Twente moet boeten voor bestorming veld

18 juli 2019, 14:40

FC Twente moet een boete van 7500 euro betalen omdat supporters na de gewonnen kampioenswedstrijd tegen Jong AZ het veld op kwamen om feest te vieren met de spelers. De club uit Enschede accepteerde het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal.

Twente haalde op tweede paasdag, maandag 22 april, het kampioenschap in de eerste divisie binnen dankzij een gelijkspel in de eigen Grolsch Veste tegen Jong AZ (0-0). Een jaar na de degradatie uit de eredivisie dwong de landskampioen van 2010 daarmee een terugkeer op het hoogste niveau af.

Na het laatste fluitsignaal kwamen heel wat supporters het veld op, hoewel Twente nadrukkelijk had verzocht dat niet te doen uit angst voor straf van de KNVB. De aanklager hield het bij een boete. Hij had als schikking ook kunnen voorstellen om enkele delen van de tribune leeg te houden bij een thuiswedstrijd van de Tukkers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.