Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente lijdt verlies van ruim 3 ton

FC Twente lijdt verlies van ruim 3 ton

6 nov 2018, 08:43

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente staat nog altijd in de min. De zwaar geplaagde club uit Enschede heeft vorig seizoen een nettoverlies geleden van 319.000 euro, valt op te maken uit de jaarcijfers.

De degradatie naar de eerste divisie en een naheffing van de belastingdienst hebben grote financiële gevolgen gehad voor de club. Door fors dalende inkomsten, zoals het mislopen van geld uit de televisierechten van de eredivisie, was ook inkrimping van het personeel onvermijdelijk.

Twente weet zich echter gesteund door supporters en bedrijfsleven. Een groep investeerders, de zogenoemde 'Noabers van FC Twente' verleent financiële steun in de vorm van aandelen die de club een bedrag kan opleveren van 14 miljoen euro.

Niettemin is de conclusie van de de directie dat een terugkeer van FC Twente naar de eredivisie binnen twee jaar noodzakelijk is voor een stabiele financiële basis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.