Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente-icoon Wout Brama geëerd met standbeeld voor De Grolsch Veste

FC Twente-icoon Wout Brama geëerd met standbeeld voor De Grolsch Veste

9 sep 2023, 11:32

Wout Brama heeft bij zijn afscheidswedstrijd voor FC Twente een bijzonder cadeau gekregen. De supportersverenigingen schenken hem een standbeeld naast die van Sander Boschker en Blaise N’Kufo voor zijn verdiensten bij de club.

Tijdens de afscheidswedstrijd voor 25.000 fans nam het kampioensteam uit 2010 het op tegen een elftal waarmee Brama in zijn carrière samenspeelde. Ook spelers uit de huidige selectie maakte hun opwachting. Steve McClaren, Erik ten Hag, Fred Rutten, Rini Coolen en Jan van Staa waren de coaches.

De middenvelder is enorm dankbaar voor dit bijzondere afscheid. “Na 18 jaar van mijn leven te hebben gewijd aan het prachtige spelletje voetbal, kan ik niet anders zeggen dan dat ik enorm dankbaar ben om op deze manier afscheid te kunnen nemen. Het is voor mij een enorme eer en een voorrecht om hier op het veld te staan en iedereen te kunnen bedanken. Ik hoor namelijk al de hele dag 'Wout bedankt', maar vanaf deze plek krijg ik mooi de kans om jullie allemaal te bedanken voor alles", aldus Brama, die meer dan vierhonderd officiële wedstrijden voor FC Twente speelde en veel successen van de club meemaakte.

Hij won met de club in 2010 de landstitel, de KNVB-beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. In die jaren kwam hij drie keer uit voor het Nederlands elftal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.