Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente begint zonder topscorer Danilo in Emmen

FC Twente begint zonder topscorer Danilo in Emmen

9 jan 2021, 20:10

FC Twente begint de uitwedstrijd tegen FC Emmen (18.45 uur) zonder Danilo (21). De Braziliaanse topscorer van de Eredivisie heeft wegens een quarantaineperiode een aantal trainingen gemist en is door trainer Ron Jans op de bank gezet. De van Ajax gehuurde Danilo kwam voor de korte winterpauze tot elf doelpunten.

"Gezien het zware programma dat ons de komende weken te wachten staat, vonden we het verstandiger om vanavond, na slechts twee groepstrainingen voor hem, niet met hem te beginnen", verklaarde Jans de reserverol kort voor de aftrap.

Danilo reisde voor de feestdagen af naar Brazilië. "Die jongen heeft bijna een jaar zijn familie niet gezien. Op deze manier bereik je op lange termijn veel meer", aldus Jans. "Als je die jongens verplicht hier houdt, zijn ze enorm teleurgesteld. We hebben hele goede afspraken met hem gemaakt en die is hij allemaal nagekomen."

De voorhoede van FC Twente wordt gevormd door de Tsjech Vaclav Cerny, de Serviër Luka Ilic en Queensy Menig.

Jans kan ook niet beschikken over aanvoerder Wout Brama, die eerder in de week op de training een spierblessure opliep. Issah Abass, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van FSV Mainz 05, is er ook niet bij omdat hij in afwachting is van zijn tewerkstellingsvergunning.

FC Twente is de nummer 7 van de Eredivisie, FC Emmen staat laatste.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.