Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente begint met zege op concurrent Sparta

FC Twente begint met zege op concurrent Sparta

18 aug 2018, 00:06

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft tijdens de eerste speelronde in de eerste divisie direct een tik uitgedeeld aan titelconcurrent Sparta Rotterdam. In Enschede versloeg Twente de ploeg van de nieuwe trainer Henk Fraser met 2-1. In een enerverend duel tussen de clubs die beide uit de eredivisie zijn gedegradeerd, bleek een benutte strafschop van Tom Boere de winnende treffer.

Vijf minuten voor rust stond de eindstand al op het scorebord van de Grolsch Veste, waarin 27.200 toeschouwers zaten. De laatste keer dat een duel in de eerste divisie meer publiek trok, was in 1963 tussen DWS en Go Ahead Eagles in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

De derde ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de eredivisie, Roda JC, versloeg met Jong Ajax de eerste titelverdediger in de historie van de eerste divisie (2-1).

NEC, dat ook promotieambities heeft, gaf in Nijmegen een voorsprong van 2-0 uit handen tegen SC Cambuur (2-2).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.