Terug

Volg Vandaag Inside

FC Lienden trekt zich terug uit tweede divisie

FC Lienden trekt zich terug uit tweede divisie

18 dec 2018, 23:28

LIENDEN (ANP) - FC Lienden is per direct gestopt met competitievoetbal in de tweede divisie. Volgens het bestuur van de autonome stichting die het topvoetbal bij de Gelderse club beheert, ontbreekt het financiële en sportieve perspectief om dit seizoen op verantwoorde wijze te voltooien. De KNVB moet over de huidige gang van zaken nog worden geïnformeerd. FC Lienden staat met tien punten uit zestien duels op de voorlaatste plaats.

Het bestuur van de voetbalclub, die over een zaterdag- en zondagafdeling beschikt, betreurt de abrupte wijze waarop het besluit is genomen. ,,Wij spreken het volste vertrouwen uit dat het voortbestaan van de breedtesport bij onze vereniging niet in gevaar komt'', aldus de clubleiding, die het belang van een zorgvuldige afwikkeling van alle financiële en organisatorische zaken benadrukt.

FC Lienden, waar onder anderen de kleurrijke ex-prof Hans Kraay jr. als trainer furore maakte, behaalde in 2015 nog de algemene amateurtitel in Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.