Terug

Volg Vandaag Inside

FC Groningen verslaat concurrent Roda JC en promoveert naar de Eredivisie

10 mei 2024, 22:06

FC Groningen is er in geslaagd om na de degradatie van vorig seizoen direct terug te keren in de Eredivisie. Tijdens de laatste speelronde werd concurrent Roda JC met 2-0 verslagen, waardoor de Groningers plek twee overnamen van de Limburgers.

De ploeg van trainer Dick Lukkien kwam in punten gelijk met Roda JC (75). Het iets betere doelsaldo gaf vervolgens de doorslag. Willem II was al verzekerd van directe promotie en is nu ook kampioen. Roda JC gaat de play-offs in.

Johan Hove kopte FC Groningen vlak voor rust op voorsprong. In de tweede helft werd het snel 2-0 door toedoen van Jorg Schreuders. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los, met enthousiaste supporters die het veld betraden.

Johan Derksen en René van der Gijp wisselden onlangs een paar ordinaire anekdotes met elkaar uit over oud-voorzitter Renze de Vries van FC Groningen. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.