Terug

Volg Vandaag Inside

FC Groningen verliest derby bij rentree Robben

FC Groningen verliest derby bij rentree Robben

11 apr 2021, 18:33

Arjen Robben heeft bij zijn terugkeer op het veld niet kunnen voorkomen dat FC Groningen zondagmiddag verloor (0-2) van sc Heerenveen. De Friezen wonnen door een benutte strafschop van Henk Veerman en een doelpunt in de slotminuten van Tibor Halilovic. Robben kwam in de noordelijke derby ongeveer een kwartier voor tijd binnen de lijnen, de stand was toen al 0-1. Het was pas de derde keer dat de door blessures geplaagde oud-international in actie kwam, sinds hij begin dit seizoen zijn rentree maakte in het betaald voetbal.

In de 71e minuut nam Heerenveen afstand. Scheidsrechter Dennis Higler besloot na overleg met de VAR de bal op de stip te leggen, na een overtreding op Sherel Floranus. Veerman stuurde vervolgens Sergio Padt de verkeerde kant op. Daarvoor had de Groningse doelman met de nodige goede reddingen een tegentreffer weten te voorkomen.

Halilovic besliste het duel na een vloeiende uitval, in een fase dat Groningen meer risico's ging nemen. De voorzet kwam van Joey Veerman.

Robben kwam in de paar minuten dat hij speelde relatief vaak aan de bal. Hij kreeg ook nog een aardige kans, maar zag zijn inzet net naast het doel van Erwin Mulder gaan. Dat hij bij de selectie zat was enigszins verrassend. Trainer Danny Buijs: "Aanvankelijk stond zijn rentree voor over twee weken gepland. Vrijdagochtend had ik nog nergens rekening mee gehouden, maar de afgelopen dagen ging het steeds beter."

Ongeveer twee jaar geleden besloot Robben te stoppen. Hij speelde destijds bij Bayern München. Een seizoen later besloot hij terug te keren bij de club waar hij begon als prof, FC Groningen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.