Terug

Volg Vandaag Inside

FC Groningen verkoopt Strand Larsen voor recordbedrag aan Celta

FC Groningen verkoopt Strand Larsen voor recordbedrag aan Celta

1 sep 2022, 12:52

FC Groningen heeft Jørgen Strand Larsen toch verkocht. De club uit de Eredivisie wilde de Noorse spits eigenlijk niet laten gaan, maar ging op de laatste dag van de transferperiode alsnog akkoord met een bod van de Spaanse club Celta uit de stad Vigo. Groningen ontvangt naar verluidt 12 miljoen euro voor de 22-jarige international, een clubrecord.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus sloeg de afgelopen weken aanbiedingen van onder meer Bologna en Middlesbrough af, tot onvrede van Strand Larsen die graag wilde vertrekken. Ook Celta kreeg aanvankelijk 'nee' te horen, maar dinsdagavond kwamen de clubs alsnog tot een akkoord.

"Als dergelijke bedragen op tafel komen, moet je diverse belangen zeer goed afwegen", zegt Fledderus. "Met deze transferopbrengst kunnen wij het fundament onder de club nog sterker maken én denken wij de kans op duurzaam succes in de komende jaren te vergroten door verder te investeren óp en buiten het veld."

Groningen nam de spits twee jaar geleden over van de Noorse club Sarpsborg 08. Strand Larsen maakte 24 doelpunten in de Eredivisie en debuteerde als speler van FC Groningen ook in de nationale ploeg. De noorderlingen namen woensdagavond al de Amerikaanse aanvaller Ricardo Pepi (19) op huurbasis over van FC Augsburg, als vervanger van Strand Larsen. De Noor ondertekende bij Celta een contract tot de zomer van 2028.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.