Terug

Volg Vandaag Inside

FC Groningen moet het seizoen uitspelen zonder eigen supporters

FC Groningen moet het seizoen uitspelen zonder eigen supporters

17 mei 2023, 16:29

FC Groningen moet het in de laatste twee wedstrijden doen zonder eigen supporters. In de uitwedstrijd tegen Vitesse zijn geen uitsupporters welkom en de laatste thuiswedstrijd wordt zonder publiek gespeeld, meldt RTV Noord.

Burgemeester Koen Schuiling maakte tijdens het vragenuurtje bekend dat de laatste thuiswedstrijd zonder publiek gespeeld zal worden. De gemeente Groningen is in overleg met de club tot dit besluit is gekomen. Ook worden er andere maatregelen aangekondigd. De gemeente geeft aan dat er een dusdanig groot probleem aanwezig is dat de openbare orde in en rond het stadion in het gedrang komt.

Het inmiddels gedegradeerde FC Groningen wordt dit seizoen geteisterd door incidenten. Er kwamen al meerdere malen mensen het veld op, zo ook tegen Ajax. In de wedstrijd tegen Ajax werd tot tweemaal toe vuurwerk op het veld gegooid waarna de wedstrijd definitief gestaakt werd. Eerder dit seizoen kreeg speler Jetro Willems een klap van een supporter van Groningen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.