Terug

Volg Vandaag Inside

FC Groningen haalt spits Pohl

FC Groningen haalt spits Pohl

29 aug 2018, 17:59

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft zich versterkt met Jannik Pohl. De 22-jarige spits komt over van AaB uit Aalborg en tekende een driejarig contract. Hij vervangt Tom van Weert, die de omgekeerde weg bewandelt en in Denemarken aan de slag gaat.

Van Weert botste vorige week met trainer Danny Buijs, die hem passeerde voor het competitieduel met De Graafschap. Pohl speelde 76 duels voor AaB, waarin hij vijftien keer scoorde. Hij voetbalde in verschillende nationale jeugdteams van Denemarken.

,,Wij volgen Jannik al sinds 2017, toen onze scout Jurrie Koolhof hem aan het werk zag", legt manager technische zaken Ron Jans uit. ,,Daarna hebben meerdere mensen van ons Jannik bekeken. Hij is pas 22 jaar, jeugdinternational van Denemarken en hij kan zich naar onze mening nog verder ontwikkelen. Jannik is een sterke spits, met snelheid en diepte in zijn spel. Daarnaast is hij een harde werker. Allemaal eigenschappen die wij goed kunnen gebruiken en voor een prima aanvulling zorgen op de bestaande kwaliteiten in de huidige eerste selectie van FC Groningen.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.