Terug

Volg Vandaag Inside

'FC Groningen dreigt rijkste degradant ooit te worden'

'FC Groningen dreigt rijkste degradant ooit te worden'

27 jan 2023, 18:15

Na een gitzwarte avond komt degradatie voor FC Groningen steeds dichterbij. Nadat het donderdag thuis met 0-1 verloor van directe concurrent SC Cambuur staat de ‘Trots van het Noorden’ op de laatste plaats in de Eredivisie.

Er stond voor de Groningers veel druk op de wedstrijd. In een matig duel kwamen beide ploegen tot weinig echte mogelijkheden. Het was uitgerekend de door Groningen te licht bevonden Daniël van Kaam die de winnende treffer binnenschoot voor de ploeg uit Leeuwarden. De wedstrijd werd vijf minuten voor tijd nog een tijdje gestaakt omdat ontevreden Groningen-supporters het veld bestormden.

Mocht FC Groningen degraderen dan zou dat voor het eerst zijn sinds 1998. De Groningse voetbalanalist Paul Zweverink heeft wel een verklaring voor de Groningse malaise, vertelt hij bij RTV Noord. “Bij FC Groningen is het laatste jaar zo ongeveer alles fout gegaan. Ze hebben blunder op blunder gemaakt, bij de directie is maandenlang sprake geweest van ontkenning, minachting en arrogantie. Het enige wat wél goed is gegaan, is geld verdienen. Groningen dreigt de rijkste degradant ooit te worden.”

Komende zondag staat er voor FC Groningen een nieuwe degradatiekraker op het programma. Om 14:30 uur speelt de club de uitwedstrijd tegen nummer zestien FC Volendam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.