Terug

Volg Vandaag Inside

FC Emmen verrast FC Utrecht en behaalt tweede zege op rij

FC Emmen verrast FC Utrecht en behaalt tweede zege op rij

27 feb 2021, 19:30

FC Emmen heeft zich duidelijk nog niet neergelegd bij degradatie naar de eerste divisie. Het elftal van trainer Dick Lukkien verraste zaterdag met een zege bij FC Utrecht: 0-1. Vorige week won Emmen voor het eerst deze competitie, thuis tegen PEC Zwolle (3-2).

Sergio Peña maakte na een klein kwartier spelen het doelpunt voor Emmen. Luka Adzic was Joris van Overeem in een persoonlijk duel simpel de baas maar zag zijn schot vervolgens worden geblokt. De Peruviaan Peña kreeg de bal vervolgens voor zijn voeten en schoot hard en laag raak: 0-1.

FC Utrecht kreeg wat kansjes om langszij te komen, maar doelman Michael Verrips keepte goed. Aan de andere kant liet Emmen met een paar mogelijkheden met het hoofd de kans liggen om verder uit te lopen.

Aanvallers

Utrecht-trainer René Hake bracht halverwege aanvallers Mimoun Mahi en Moussa Sylla in de ploeg. Een grote ommekeer in de wedstrijd bleef echter uit en Emmen hield in de tweede helft knap stand.

Voor Emmen betekende het de eerste overwinning in een uitwedstrijd in de Eredivisie sinds 12 mei 2019. Sindsdien bleef de club 24 uitduels op rij zonder zege.

FC Emmen heeft nu 12 punten. Willem II en ADO Den Haag staan op 14 punten. Twee clubs degraderen rechtstreeks.

FC Utrecht staat gedeeld zevende en heeft net als FC Twente 34 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.