Terug

Volg Vandaag Inside

FC Emmen speelt zich veilig en viert feest

FC Emmen speelt zich veilig en viert feest

12 mei 2019, 18:30

FC Emmen heeft op eigen kracht een langer verblijf in de eredivisie afgedwongen. De ploeg van trainer Dick Lukkien, dit seizoen voor het eerst actief op het hoogste niveau, boekte tijdens de voorlaatste speelronde een knappe zege bij Willem II: 2-3. Met 35 punten is de club uit Drenthe nu officieel veilig.

Een week na de verloren bekerfinale tegen Ajax (4-0) verspeelde Willem II voor eigen publiek een voorsprong van 2-0. Alexander Isak stelde Vangelis Pavlidis in de 35e minuut in staat om de 1-0 in te tikken. De Zweedse spits, in de winter gehuurd van Borussia Dortmund, schoot even later met wat geluk zijn dertiende treffer in de eredivisie binnen. Omdat het schot van Isak onderweg van richting werd veranderd, was keeper Kjell Scherpen kansloos.

Emmen toonde echter veerkracht en kwam nog voor rust terug in de wedstrijd via Luciano Slagveer. In de laatste 20 minuten van de tweede helft trok de debutant in de eredivisie zelfs de winst naar zich toe, dankzij doelpunten van Hilal Ben Moussa en De Leeuw.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.