FC Emmen laat eerste thuiszege glippen

1 sep 2018, 00:10

EMMEN (ANP) - Debutant FC Emmen heeft de eerste thuiszege ooit in de eredivisie uit handen gegeven. De ploeg van trainer Dick Lukkien moest op eigen veld tegen De Graafschap genoegen nemen met 1-1. Alexander Bannink opende in de 81e minuut de score voor de thuisclub. Fabian Serrarens maakte in de 88e minuut gelijk.

De twee gepromoveerde ploegen speelden in De Oude Meerdijk vol op de winst. Die offensieve spelopvatting leidde tot legio kansen aan beide kanten. Doelpunten bleven in de eerste helft echter uit. Dat was zeker de verdienste van beide doelmannen.

Zowel Kjell Scherpen (FC Emmen) als Hidde Jurjus groeide in de vermakelijke wedstrijd met een serie goede reddingen. Beste kans voor de rust was voor Stef Nijland. In de achtste minuut verscheen de middenvelder van De Graafschap alleen voor Scherpen, die met een prima reflex een achterstand voorkwam.

Na de pauze kreeg Jurjus het drukker. Met het nodige kunst- en vliegwerk wist hij tot de 81e minuut de nul vast te houden. Bannink brak de ban. Hij kwam tot scoren vanuit een chaotische situatie vlak voor de neus van Jurjus: 1-0. In het slotoffensief dwong De Graafschap de gelijkmaker af via Serrarens, die in zijn laatste veertien duels voor de 'Superboeren' elf keer doel trof: 1-1.