Terug

Volg Vandaag Inside

FC Emmen kruipt verder omhoog door zege bij Fortuna

FC Emmen kruipt verder omhoog door zege bij Fortuna

11 apr 2021, 00:00

FC Emmen heeft bij Fortuna Sittard voor de zevende wedstrijd op rij punten gepakt. Het elftal van trainer Dick Lukkien won door twee benutte strafschoppen van Sergio Peña en Glenn Bijl en een intikker van Paul Gladon met 3-1. Dimitris Emmanouilidis scoorde voor Fortuna.

FC Emmen komt door de overwinning op 21 punten en heeft nog maar 1 punt minder dan VVV-Venlo en Willem II, die respectievelijk vijftiende en zestiende staan. Fortuna blijft twaalfde met 34 punten.

Fortuna speelde het overgrote deel van de tweede helft met tien man, nadat Roel Janssen rood had gekregen na vasthouden van Gladon. Peña benutte vervolgens de strafschop. Gladon leek daarna zijn honderdste eredivisiewedstrijd extra glans te geven met de 2-0, maar na lang bekijken van de videobeelden keurde scheidsrechter Joey Kooij de treffer alsnog af wegens buitenspel. In de eerste helft werd een doelpunt van Gladon ook al afgekeurd wegens een overtreding.

Emmanouilidis leek de held van Fortuna te worden met zijn late gelijkmaker. Maar met het lichte vasthouden van Bijl zorgde de Griek voor de tweede strafschop voor Emmen, die Bijl dankbaar benutte. In blessuretijd had Gladon met een intikker dan alsnog zijn treffer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.