Terug

Volg Vandaag Inside

FC Emmen huurt Adzić opnieuw, ADO Den Haag verwelkomt Adekanye

FC Emmen huurt Adzić opnieuw, ADO Den Haag verwelkomt Adekanye

28 jan 2021, 12:45

FC Emmen heeft zich voor de rest van het seizoen opnieuw verzekerd van de diensten van de Serviër Luka Adzić. De 22-jarige middenvelder wordt gehuurd van Anderlecht. ADO Den Haag krijgt in de strijd tegen degradatie ook hulp van Bobby Adekanye. De 21-jarige aanvaller wordt door de nummer 16 van de Eredivisie gehuurd van de Italiaanse club Lazio.

Adzić

Emmen huurde Adzić vorig jaar ook al, maar door de uitbraak van het coronavirus kwam hij toen tot slechts drie duels voor de Drentse club. Daarin was hij één keer trefzeker.

"Met Luka voegen we meer diepgang en aanvallende kwaliteiten toe aan de selectie", zegt voorzitter Ronald Lubbers. "Bovendien kent hij het grootste deel van de groep al, net als de manier van spelen. Hij heeft zijn waarde hier vorig seizoen al bewezen, we hopen dat hij ons kan helpen in de strijd om handhaving."

Omdat Adzić nog in afwachting is van een werkvergunning mist hij naar de verwachting van FC Emmen de eerstkomende twee duels. Trainer Dick Lukkien hoopt op 12 februari over hem te kunnen beschikken in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Adekanye

Adekanye speelde voor zijn periode bij Lazio in de jeugd van Ajax, FC Barcelona, PSV en Liverpool. "Het is een eer om voor deze mooie club te spelen. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het buitenland - zowel binnen als buiten de lijnen - en het is mooi dat ik mezelf nu kan presenteren aan het Nederlandse publiek", aldus Adekanye.

"Ik ben een aanvaller met durf en snelheid, die ervan houdt om een mannetje te passeren en productief te zijn. Ik hoop dat ik veel minuten kan maken en het team kan helpen om punten te pakken en in de Eredivisie te blijven. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken."

Eerder deze week contracteerde ADO ook Youness Mokhtar. De voorbije weken werden ook al Daryl Janmaat, Marko Vejinovic, Gianni Zuiverloon, Juan Familia-Castillo en Tomislav Gomelt vastgelegd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.