FC Emmen boekt eerste zege in Eredivisie in bijna een jaar

20 feb 2021, 22:00

FC Emmen heeft voor het eerst in bijna een jaar weer eens een overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien versloeg PEC Zwolle met 3-2. De laatste zege van Emmen dateerde van 7 maart vorig jaar tegen VVV-Venlo, vlak voordat de competitie als gevolg van de coronacrisis werd afgebroken.

De ploeg uit Drenthe moest dit seizoen heel lang wachten op een overwinning. Emmen pakte uit de eerste 22 wedstrijden slechts 6 punten. Tegen PEC Zwolle konden Lukkien en zijn spelers eindelijk juichen. Alleen FC Dordrecht (1994-1995) en RBC (2005-2006) moesten ooit langer wachten op hun eerste overwinning van het seizoen in de Eredivisie. Beide clubs behaalde hun eerste zege in de 26e speelronde.

Met 9 punten uit 23 duels staat Emmen nog steeds onderaan, maar de achterstand op Willem II en ADO Den Haag bedraagt nu nog maar 4 punten.

Luka Adzic, een van de vele nieuwe spelers die Emmen deze winter haalde, opende in de 36e minuut de score. Bram van Polen tikte al snel de gelijkmaker binnen uit een vrije trap van Benson Manuel. Emmen ging toch rusten met een voorsprong dankzij een treffer van Michael de Leeuw, die een fraaie aanval afrondde. Jari Vlak, ook aangetrokken in de winter, zorgde in de 70e minuut voor de 3-1. In de slotfase werd het toch nog spannend toen Yuta Nakayama de aansluitingstreffer maakte, maar Emmen gaf de eerste zege van het seizoen niet meer uit handen.