Terug

Volg Vandaag Inside

FC Dordrecht legt Braga vast als hoofdcoach

FC Dordrecht legt Braga vast als hoofdcoach

21 dec 2018, 17:38

DORDRECHT (ANP) - FC Dordrecht heeft Claudio Braga per 1 januari 2019 vastgelegd als opvolger van Gérard de Nooijer. De 44-jarige Portugees heeft een contract voor anderhalf jaar getekend bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Dordrecht zette in november De Nooijer op straat. De taken van de hoofdcoach werden in de tussentijd waargenomen door assistent-trainer Scott Calderwood. Braga was vorig seizoen trainer bij Fortuna Sittard, nadat die club Sunday Oliseh had ontslagen. De Portugees leidde de club naar de eredivisie, maar vertrok daarna zelf naar Marítimo uit de Portugese hoogste klasse. Daar werd hij eind november ontslagen.

,,Braga is in onze ogen de meest geschikte kandidaat gebleken", zegt technisch manager Peter Drijver. ,,Hij heeft als trainer een brede ervaring bij diverse clubs zowel in de jeugdopleiding als bij eerste elftallen, zoals laatst bij het onder zijn leiding gepromoveerde Fortuna Sittard."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.