Terug

Volg Vandaag Inside

FC Den Bosch pakt koppositie met remise

FC Den Bosch pakt koppositie met remise

3 dec 2018, 23:45

UTRECHT/EINDHOVEN (ANP) - FC Den Bosch is de nieuwe lijstaanvoerder in de Keuken Kampioen divisie. De Brabantse ploeg behaalde bij het laag geklasseerde Jong FC Utrecht een moeizaam gelijkspel (1-1). Dat bleek voldoende voor de koppositie.

Rivaal Go Ahead Eagles incasseerde de tweede nederlaag op rij. De club uit Deventer ging bij Jong PSV hard onderuit: 5-1. In de vorige competitiewedstrijd verloren de Eagles thuis van TOP Oss (0-1).

Afgelopen vrijdag wisten andere titelkandidaten als Sparta Rotterdam (3-0 bij Helmond Sport), TOP Oss (0-5 tegen Roda JC) en FC Twente (2-5 tegen Jong Ajax) evenmin een punt te pakken. Daardoor had FC Den Bosch aan de remise in Utrecht genoeg voor de koppositie, met één punt meer dan de Eagles en Sparta.

Behendige spits

Cody Gakpo was de gevierde man bij Jong PSV. De behendige spits kwam drie keer tot scoren. De andere treffers van de thuisclub kwamen op naam van Zakaria Aboukhlal en Ramon Lundqvist. Voor Go Ahead, dat pover verdedigde, zorgde Givan Werkhoven kort na de rust even voor een opleving (3-1). Daarna besliste de excellerende Gakpo het duel met twee treffers.

Door een doelpunt van Sylla Sow kwam Jong FC Utrecht in de twintigste minuut op voorsprong. Rauno Sappinen zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker, die ook nog eens goed bleek voor de koppositie in de eerste divisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.