Terug

Volg Vandaag Inside

FC Den Bosch legt stadionverboden op na racistische scheldpartijen

FC Den Bosch legt stadionverboden op na racistische scheldpartijen

6 jan 2020, 15:40

FC Den Bosch heeft een aantal supporters een stadionverbod opgelegd voor wangedrag tijdens de veelbesproken wedstrijd tegen Excelsior op 17 november. Het duel kwam volop in het nieuws door racistische kreten aan het adres van aanvaller Ahmad Mendes Moreira van Excelsior.

De Brabantse eerstedivisieclub benadrukt dat de gestrafte fans zijn veroordeeld voor misdragingen die niet zozeer onder de noemer racisme vallen. "Je moet bijvoorbeeld denken aan het gooien van bier richting het veld", aldus een woordvoerster van de club, die niet wil zeggen hoeveel fans een stadionverbod hebben gekregen.

Den Bosch verwijst voor het onderzoek naar de uitingen van racisme naar het Openbaar Ministerie. Een woordvoerder van het OM laat weten dat het strafrechtelijk onderzoek nog altijd loopt. "Het zal nog wel enkele weken duren eer we met iets naar buiten kunnen komen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.