Terug

Volg Vandaag Inside

FC Den Bosch langer door met veelbesproken trainer

FC Den Bosch langer door met veelbesproken trainer

3 jan 2020, 14:50

Trainer Erik van der Ven heeft zijn contract bij FC Den Bosch met een jaar verlengd. Hij staat nu tot de zomer van 2021 onder contract bij de huidige nummer 11 van de eerste divisie.

De leiding van FC Den Bosch geniet van het feit dat Van der Ven de afgelopen al negen jeugdspelers in het eerste elftal heeft laten debuteren. "De ontwikkeling van Erik en het team stopt daar niet", zegt manager voetbalzaken Bert Ruijsch. "De potentie die wij in Erik zien, is groot. Als er tien punten zijn die als graadmeter dienen voor het functioneren van een hoofdtrainer, dan scoort Erik op zeven bovengemiddeld. Met elkaar werken we aan de punten waar groei te behalen is. Daar komt bij dat Erik ongelooflijk dienstbaar is aan FC Den Bosch als club en aan het voetbal in het algemeen. Erik van der Ven en FC Den Bosch vormen een prima combinatie."

Van der Ven is blij met het vertrouwen dat hij bij FC Den Bosch geniet. "Intern is de boodschap steeds duidelijk geweest. We willen spelers verder helpen in hun ontwikkeling en zo ook kapitaal op het veld opbouwen voor de opleidingsclub die FC Den Bosch is. Ik ben blij dat de progressie die we op de trainingen al veel eerder zagen, voor de winterstop ook tot uitdrukking is gekomen op de ranglijst. Ons gezamenlijke doel is de supporters vermaken met aantrekkelijk en liefst winnend voetbal van een team met wie fans zich kunnen identificeren. Een op termijn volle Vliert is de missie vanuit de club. Hier wil ik graag mijn bijdrage aan blijven leveren."

Van der Ven kwam eerder dit seizoen groot in het nieuws. Hij noemde Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira een 'zielig mannetje' nadat hij racistisch was bejegend door fans van FC Den Bosch. Na zijn uitspraken liepen de gemoederen zo hoog op dat Van der Ven besloot niet thuis te slapen. De volgende dag meldde hij zich bij Excelsior en bood hij alsnog zijn excuses aan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.