Terug

Volg Vandaag Inside

FC Den Bosch koploper na zege op Roda

FC Den Bosch koploper na zege op Roda

22 dec 2018, 22:54

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De Bosschenaren versloegen Roda JC in eigen huis met 2-0 en passeren Go Ahead Eagles, dat vrijdag na de zege bij RKC Waalwijk de koppositie had veroverd. FC Den Bosch heeft één punt meer dan de ploeg uit Deventer en twee meer dan Sparta en FC Twente.

Sven Blummel bracht de thuisploeg op voorsprong nadat Roda-doelman Novakovic de inzet van Stefano Beltrame nog had gestopt. Blummel, die deze week nog zijn contract verlengde in Den Bosch, maakte alweer zijn zesde treffer dit seizoen. Beltrame zorgde in de tweede helft voor de 2-0. De Italiaan werd neergehaald en benutte zelf de strafschop.

Roda had afgelopen woensdag nog Ajax op 1-1 had gehouden in de KNVB-Beker en capituleerde toen pas in de strafschoppenserie. In Stadion De Vliert waren de Limburgers niet bij machte zich na de 2-0 terug te knokken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.