Terug

Volg Vandaag Inside

FC Den Bosch deelt statement na historische 13-0 nederlaag tegen PEC Zwolle

FC Den Bosch deelt statement na historische 13-0 nederlaag tegen PEC Zwolle

4 mrt 2023, 00:00

PEC Zwolle heeft vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie op ongekende wijze uitgehaald tegen FC Den Bosch. Tom van Alphen, algemeen directeur van de Bosschenaren, heeft een statement op de clubwebsite gedeeld, na de historische 13-0 nederlaag tegen PEC Zwolle.

Van Alphen benadrukt dat er vrijdag ruim 400 Den Bosch-supporters in Zwolle waren om de ploeg te steunen en dat zegt volgens hem alles over de club. "De nederlaag was FC Den Bosch onwaardig. Het team heeft niet laten zien wat van hen werd verwacht. Iedere sporter, elk team en alle supporters krijgen te maken met verliezen. Het is onderdeel van de sport. Deze nederlaag moet verwerkt worden, de wonden gelikt, de frustraties uit de weg geruimd. Dus ja, we nemen kort de tijd om te reflecteren, maar vooral willen we de nasleep zo kort mogelijk houden. De grootste nederlagen zijn degenen die te lang blijven hangen."

"Er is een plan voor de toekomst", vervolgt Van Alphen. "Er is ook de overtuiging dat we met een aantal aanpassingen grote stappen kunnen zetten. En ja, heel eerlijk, we moeten van ver komen. Binnen de clubcultuur moeten we ook veranderen om met meer perspectief naar de toekomst te kunnen kijken. Dit is niet de plaats en niet het moment om daar dieper op in te gaan. Dat doe ik zodra ik concreets iets te delen heb."

"Onverschilligheid en berusting zijn onze grootste vijand. Deze nederlaag overwinnen we door 'm te overstijgen. Ons er niet door te laten definiëren. Om een positieve draai te geven aan deze teleurstelling hebben we elkaar nu nodig. De berichten die ik krijg van supporters dat zij er gewoon weer zullen zijn bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, dat zij het team blijven steunen, dát is de energie die we nodig hebben!"

Den Bosch staat op plek achttien in de Keuken Kampioen Divisie en moet aankomende vrijdag op bezoek bij VVV-Venlo. "Vrijdag in Venlo komt de eerste herkansing om te laten zien wat we waard zijn, wie we zijn. Misschien hebben we er meer dan een nodig. Maar een échte Bosschenaar staat áltijd weer op. Dat zal nu niet anders zijn", aldus de algemeen directeur van de Bosschenaren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.