Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona wint ruim, Messi maakt recorddoelpunt

FC Barcelona wint ruim, Messi maakt recorddoelpunt

23 dec 2020, 00:55

FC Barcelona heeft zich in La Liga niet laten verrassen door laagvlieger Real Valladolid. De ploeg van trainer Ronald Koeman zegevierde met 3-0.

In de eerste helft kwamen Clément Lenglet en Martin Braithwaite tot scoren. Lionel Messi en ex-Ajacied Sergiño Dest verzorgden de assists.

Na de pauze maakte Messi er zelf 0-3 van. Hij rondde koel af op aangeven van Pedri. Het was zijn 644e goal voor Barcelona in een officiële wedstrijd. Daarmee is hij nu alleen recordhouder voor het aantal doelpunten bij één club. De Braziliaanse legende Pelé kwam bij Santos uit op 643 goals. Hij feliciteerde Messi zaterdag al met het record, dat waarschijnlijk nooit meer verbroken zal worden. "Ik bewonder je heel erg", liet Pelé onder meer weten.

Frenkie de Jong ging bij Barça in de 71e minuut naar de kant. Barcelona sluit 2020 op 29 december af met een thuiswedstrijd tegen nummer 15 Eibar.

Barcelona klom naar de vijfde plaats, met 24 punten uit veertien wedstrijden. De formatie van Koeman speelde afgelopen zaterdag op eigen veld nog gelijk tegen Valencia (2-2).

Eerder op de avond won Atlético Madrid de lastige uitwedstrijd tegen Real Sociedad. De koploper versloeg de nummer 3 in San Sebastián met 2-0. De treffers vielen na de rust en kwamen op naam van Mario Hermoso en Marco Llorente.

Atlético leidt in La Liga met 32 punten uit dertien wedstrijden. Real Madrid volgt met 29 punten uit veertien duels. De titelhouder speelt woensdag thuis tegen Granada. Real Sociedad bleef derde, met 26 punten uit zestien wedstrijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.